Instagram

5 x New York anders

Printscreen filmpje New York anders

Een bezoekje aan New York staat voor velen gelijk aan hoge gebouwen, toeterende taxi's en veel geluid. Maar in deze wereldstad zijn er genoeg plekken waar de sfeer volledig anders is. Natuurlijk ontbreekt op ons lijstje Central Park niet, maar deze staat wel op nummer vijf, want ook daar is het op de paden druk met fietsers en hardlopers en is het geroezemoes van de grote stad bijna overal hoorbaar. Wij bezochten al deze plekken in één dag en doorkruisten daarvoor heel Manhattan. Kijk het filmpje van deze dag hier of door op de foto van de Sea Carousel te klikken.

Lees meer: 5 x New York anders

Beatles tour Liverpool

Penny Lane

Penny Lane is in my ears and in my eyes.....terwijl deze klanken door de ruimte klinken,  zien we vanuit de bus waar John, Ringo, Paul en George aan dachten toen zij dit zongen. Zelfs de kapperszaak uit het liedje bestaat nog. Alles in Liverpool herinnert aan de Beatles. Het was dan ook in deze stad waar zij opgroeiden en samen begonnen met muziek maken. Tijdens de Magical Mystery Tour komt hun historie tot leven. Alsof ze gisteren nog door de straten van deze Engelse havenplaats liepen.

Lees meer: Beatles tour Liverpool

Op pad met een jutter

Wadlopen Harmen 1

 Met een grote dolk steekt Harmen Wijnberg in een Japanse oester. Er breekt een stukje af zodat de witte binnenkant van de schaal zichtbaar wordt. Voorzichtig spoelt hij de inhoud schoon en snijdt met de scherpe kant van zijn mes een reepje van het oestervlees af. 'Wie wil er proeven?' Direct uit zee smaken kokkels, mossels en oesters het lekkerst. Nog volgezogen met vocht en heerlijk zacht, glijden ze zo naar binnen 'Je kunt beter even kauwen om de smaak nog beter te beleven.' Niet iedereen in het gezelschap wil de zilte zeevrucht proeven. Velen draaien het hoofd weg bij het idee een levend dier te moeten eten. Waddenexpert Harmen Wijnberg van Wijnberg Wadexcursies in Hollum in Ameland dringt niet aan. Toch is zijn enthousiasme aanstekelijk. Als geborgen en getogen jutter is hij opgegroeid met de zee. Zijn kennis gebruikt hij nu om toeristen rond te leiden. Een bijzonder dagje uit aan zee. 

Lees meer: Op pad met een jutter